De 5 hetaste resedestinationerna 2017

Varje år utkommer Vagabond med årets hetaste resedestinationer. I den här artikeln kan du läsa om de resmål som toppade 2017 års lista. Om du vill kolla in alla de 25 destinationerna som var med på listan kan du göra det här.

1. Kapstaden i Sydafrika

Enligt Vagabond är denna stad en äkta vinnare, då den utgör resmålet som har allt! Vill du sola och bada? Åk hit! Vandra och uppleva saker? Åk hit! Uppleva historia och kultur? God mat och bra vin? Storstadspuls? Åk hit, åk hit, åk hit! I Kapstaden kan man dyka med hajar ena dagen för att nästa dag vandra upp på det vackra Taffelberget. Eller vad sägs om en lektion i kitesurfing?

Priserna i Sydafrika är låga enligt svenska mått och vill du ha en riktigt härlig semester bör Kapstaden övervägas. Bästa tiden för att besöka Kapstaden ligger mellan december och april.

2. Sri Lanka

Ett land som bjuder på paradisets natur, spännande kultur, ljusa stränder och härlig mat. Denna ö är placerad söder om Indien och en semester hit innebär möjligheten att kombinera sol och bad längs stränder som aldrig tycks ta slut med utflykter till såväl buddhistiska tempel som vattenfall, teplantager och färgglada korallrev. Gillar du starka curryrätter kommer Sri Lanka inte att göra dig besviken.

Inbördeskriget tog slut 2009 och numera kan man även besöka Sri Lankas östra och norra delar med östkuststäderna Pasikuda och Kalkudah, vilka sägs ruva på Asiens bäst bevarade hemligheter. Landet besöks helst mellan november och mars om du åker till syd- eller västkusten och mellan februari och september om du åker till östkusten.

3. Hawaii (USA)

Hawaii är idag så mycket mer än hula hula och Hawaiiskjortor (även om dessa också utgör trevliga inslag på ön). Idag förknippas delstaten även med ekoturism, god mat och ett nytt intresse för den riktiga hawaiianska kulturen. Möjligheterna på dessa öar är många – det fullkomligen kryllar av paradisstränder, vattenfall och fantastiska burgare.

Surfa några av Hawaiis bästa vågor på (vid) ön Maui, snorkla och spana efter havssköldpaddor vid Hanauma Bay på Oahu eller ta en ridtur i Waimea på Big Island. Detta är bara ett litet urval av aktiviteter som Hawaii kan bjuda på och när det gäller tidpunkt är alla tider Hawaii-tid!

4. Palma de Mallorca (Spanien)

Vagabond beskriver Palma de Mallorca som den perfekta weekendstaden. Kriterierna som ska uppfyllas för att räknas som detta är att staden är charmig, lagom stor, har plats för fenomenala restauranger, caféer och barer samt erbjuder bra shopping, hotell och vackra byggnader. Dessutom ska man kunna komma dit med direktflyg från Sverige. Som bonus får man också närheten till bergsbyar, vingårdar och härliga sandstränder.

I Palma de Mallorca blandas gammalt och nytt med dess medeltida gator och palats och det senaste inom design och mode. Resmålet passar både budget- och lyxresenären, såväl när det gäller hotell som mat. April till juni samt september anses vara de ideala perioderna för en semester till Palma de Mallorca.

5. Kalifornien (USA)

Kalifornien, The Golden State, är en av de mest populära och vackra delstaterna i USA och det är en plats med mycket att erbjuda. Här finns allt från soliga, sköna stränder till vackra sjöar, redwoodskogar och bergstoppar med snö. Här hittar du några av de största städerna i världen och nöjesparker. Och så en hel del kändisar förstås.

Numera kan man ta sig direkt från Skandinavien till Kalifornien med flyget och det är en resa man inte vill missa! En roadtrip längs kuststräckan Highway 1 mellan Los Angeles och San Fransisco är en tur som rekommenderas och även utflykter till nationalparker såsom Yosemite och Joshua Tree kommer att bli till minnen för livet. Självklart bör stadsälskaren också ta sig till så många som möjligt av städerna Los Angeles, San Fransisco, San Diego och San Jose.