Färja Köpenhamn-Oslo

Kryssa mellan Danmark och Norge och upplev två av Nordens vackraste städer. Överfarten mellan båda länderna tar bara 16 timmar och så får du en ljuvlig kryssning också med på köpet.

Vad kostar färjan?

Även om priset kan variera mellan olika rederier ligger kostnaden för en kryssning från Köpenhamn till Oslo på runt 400 kronor per person med övernattning i standardhytt.

Funderar du på att stanna till i Oslo en dag eller två går det att boka färja med hotell för strax över 1000 kronor.

Vill du njuta av lyx och flärd går det också att boka lyxkryssningar över sundet från ca 1500 kronor per person.

Välja hytt

Även på en kryssning är många resenärer kräsna när det kommer till kvalitén och komforten ombord. De flesta förväntar sig en hyttstandard som motsvarar hotellens och numera erbjuder de flesta rederier en väldigt snarlik standard på sina fartyg.

Den billigaste hytten på ett färjefartyg är just standardhytten som vanligen går att boka med eller utan fönster. Hytterna med havsutsikt är förstås lite dyrare än hytterna i mitten på fartyget.

Vill du åka i lite lyxigare stil eller behöver mer utrymme går det även att boka lyxhytter med dubbelsäng, minibar och TV. Dessa kan dock kosta upp till dubbelt så mycket som standardhytten. Det ger förstås en helt annan upplevelse, men hur mycket tid tänker du egentligen spendera i hytten?

Service & underhållning

Rederierna har de senaste åren verkligen satsat på bra underhållning och service. På färjorna mellan Köpenhamn och Oslo erbjuds det mat i världsklass, oavsett om du är sugen på kött eller skaldjur. Det erbjuds också speciella menyer och barnmenyer för de allra minsta. Finns det bufférestaurang ombord är det ett plus då utbudet är ännu större och man kan smaka på kökets alla specialiteter.

Tänk på att maten inte alltid ingår. Priset för en middagsbuffé ombord på färjan kan kosta mellan 300 och 400 per person. Barn äter generellt sett för halva priset och har du riktigt små barn (0-3 år) behöver det inte kosta något alls.

Underhållningen är förstås på topp på färjan mellan Köpenhamn och Oslo. Moderna nattklubbar med liveband och dansgolv som vibrerar hela natten lång med festglada människor. En del färjor erbjuder också kasinon med roulettespel och black jack. Tänk på att de flesta har klädkod. Shorts och sportkläder är ej tillåtet. 

Taxfree shopping

I taxfree-butikerna ombord på färjan mellan Köpenhamn och Oslo kan man hitta allt mellan himmel och jord till sjöpriser. Bland annat finns det väldigt mycket nordiska märken att botanisera bland.

Allt från kläder till parfymer, skor, klockor, väskor, smycken och viner finns att hitta i butikerna. Märken av riktigt bra kvalitet som Tommy Hilfiger, Lacoste, Timberland , Gucci, Armani, Boss och Marc Jacobs finns med på hyllorna.

Att tänka  på

Behöver du boka en handikappshytt? Eller kanske vill du ha hunden med dig på resan. Det går att boka specialanpassade hytter för resenärer med särskilda behov men det gäller att först kontakta rederiets kundtjänst för att ta reda på om dessa hytter finns tillgängliga på just din kryssning.

Åker hela familjen kan det vara bra att i förväg veta vilka barnaktiviteter som finns tillgängliga på färjan. Kanske ingår barnklubben i priset. Glöm inte att fråga från vilken ålder barnen får delta innan du bokar familjeresan. Det är inte alltid som barn under fyra år får delta utan en förälder. Det förenklar planeringen att veta i förväg vad man kan förvänta sig av servicen ombord.

Unna dig en lyxig minikryssning mellan Köpenhamn och Oslo

DFDS Seaways är det ledande rederiet för färjeresor mellan Köpenhamn och Oslo. Toppservice erbjuds ombord Crown Seaways och Pearl Seaways fartygen med kaféer, restauranger, barer och underhållning. Välj mellan minikryssning, lyxkryssning, eventkryssning eller familjekryssning. Du kan läsa mer om DFDS Seaways breda utbud av kryssningar här.