Fördelar med en sommarstuga i Skåne

Att investera i ett semesterboende blir allt mer populärt bland oss svenskar. Mycket beror på de ekonomiska fördelarna som kommer med att ha ett eget semesterboende, men också flexibiliteten som semestrar av detta slag ger.

Med ett eget semesterboende blir det lättare att både tänja på semestern och även att åka när det är högsäsong, utan att det kostar skjortan. Med ett eget hus går det alldeles utmärkt att njuta av semestern utan att vara begränsad till sommarmånaderna. Dessutom är det ett bra sätt att lära känna nya människor och att utforska ett nytt område mer grundligt. I Sverige är Skåne ett populärt semesterresemål. Det finns många fördelar med att bo i ett eget semesterboende och i denna artikel kommer du att få veta varför du bör investera i hus eller stugor i Skåne.

Känn dig som hemma

Att äga sitt eget semesterhus innebär att du har någonstans att ta med dig familjen till på sommarlovet och helger. Du behöver inte bekymra dig för att din semesterbostad inte ser ut som de gör på bilderna i resekatalogen. Ditt fritidshus finns alltid där och väntar på dig när du vill ta en paus.

Det är också smidigt att du kan lämna en del nödvändiga saker där, så du inte behöver packa så mycket varje gång du ska dit. Vintertid kan det vara bra att ta med sig extra varma kläder, så packa förnuftigt och ta med dig en stor och skön vinterjacka eller så kanske du redan har en liggandes i stugan. Hitta vinterjackor i stora storlekar här. Det är viktigt att du känner dig varm och go under vistelsen, särskilt under de kalla månaderna.

Genom att redan ha personliga tillhörigheter på plats, kan du lättare känna känslan av att du är på semester, samtidigt som du har en igenkännande känsla. Eftersom du åker till samma ställe vet du vilken restaurang du ska åka till för att få den bästa måltiden och du kommer känna till alla roliga aktiviteter i området. Detta är extra bra om du känner att du inte hinner med alla saker på en gång, eftersom du vet att du kommer att återvända till samma ställe gång på gång.

Välj semesterhus med rätt läge

En av de stora sakerna du måste fundera på när du köper ett semesterhus är var du vill att det ska ligga. Läget är A och O om du vill ha ett hållbart alternativ. Det är viktigt att du trivs med området, eftersom att du ofta kommer att åka dit på lediga stunder. I Skåne finns det många trevliga ställen och utbudet av sommarstugor är stort.

Många väljer att till exempel skaffa sig en sommarstuga på Österlen i Skåne. Det är inte så svårt att förstå, eftersom att Österlen är så vackert. Ta till exempel alla kritvita stränder längs med kusten. Det finns många små pärlor att besöka och de ligger på lagom avstånd från varandra. Det är mysigt att packa en korg med fika eller matsäck och bara njuta av en av Sveriges och Skånes vackraste platser. Österlen erbjuder så mycket mer än bara det ljuvliga havet. Att ha en stuga på Österlen innebär att du har ett smörgåsbord av läckerheter framför dina fötter. Det finns allt ifrån böljande landskap, mysiga restauranger, konst och gårdsbutiker.

Semesterboende på Österlen

Om du bestämmer dig för att skaffa ett semesterboende på Österlen i Skåne, bör du besöka en av alla mysiga krogar som finns där. Något som är populärt att äta på Österlens krogar är goda, lyxiga och lite annorlunda stenugnsbakade pizzor.

Gårdsbutiker finns det gott om på Österlen. Många säljer grönsaker och godsaker från sina egna odlingar. Det finns många närproducerade produkter. Det går att få tag på många olika delikatesser, kryddor, oljor och marmelader. Den mest kända gårdsbutiken på Österlen är musteriet i Kivik, som har olika drycker att erbjuda. I Kiviks gårdsbutik finns det även ett stort sortiment av olika delikatesser.

Precis i utkanten av Österlen ligger den mysiga staden Ystad. Här har alla Wallander-filmer spelats in och bara det är en attraktion i sig, särskilt för utländska turister. Ystad upplever du bäst till fots. Promenera runt och upplev den medeltida bebyggelsen eller slå dig ner och ta en fika på en av de många mysiga caféer som Ystad erbjuder.

Övriga Skåne

Det är naturligtvis inte bara Österlen som har något att erbjuda, även övriga Skåne har mycket som attraherar den mest kräsne resenären. Har du bestämt dig för ett semesterhus i Skåne blir du aldrig uttråkad. Skåne erbjuder allt från storstadsliv och shopping till lantlig idyll med avslappning i fokus. Regniga dagar kan du göra ett besök på köpcentret Emporia i utkanten av Malmö. Där hittar du ungefär 230 butiker och restauranger. Med andra ord blir det inga problem med att fördriva tiden.

För många svenskar känns Skåne som utomlands. Husen ser lite annorlunda ut och landskapet skiljer sig från övriga Sverige. Närheten till Danmark, och att Skåne en gång i tiden tillhörde Danmark, har säkerligen en stor roll i detta. Många som semestrar i Skåne tycker om att Danmark och Köpenhamn ligger nära till hands. Om du befinner dig i närheten av Malmö kan du enkelt ta dig över till Danmark. Antingen tar du bilen över Öresundsbron, annars går det tåg med jämna mellanrum. Du hoppar smidigt på i Malmö och inom en halvtimme är du i centrala Köpenhamn.

I Skåne finns det så många saker att hitta på och närheten till Danmark blir ytterligare en bonus som gör detta landskap till ett oemotståndligt resmål för många.

Tjäna pengar på ditt semesterboende

När du inte själv bor i din köpta semesterbostad kan du hyra ut den till turister och tjäna lite pengar. Semesterboende i Skåne är mycket attraktivt, så det lär inte bli några problem. Många tyskar och holländare åker gärna till Sverige på semester. Om de bilar till Sverige är Skåne ett bra ställe för dem att åka till, eftersom bilresan inte blir så lång. Turister som hyr semesterbostäder är glada om alla bekvämligheter finns på plats och i en svensk sommarstuga brukar standarden vara hög.

Om du har valt att köpa en sommarstuga som du själv älskar att vistas i, kommer förmodligen även turisterna älska din stuga. Det är enkelt att nå ut till många via internet, så annonsering av din semesterbostad bör inte vara ett problem. Du kan säkerligen fixa med allt själv.

Hur mycket du kan ta betalt beror oftast på läge och vilken säsong eller månad. I juli och i början av augusti kan du höja priset, eftersom de flesta har semester då. Detta är ett bra sätt att tjäna tillbaka lite av pengarna som du har investerat i boendet. Du kan tjäna mycket pengar genom att hyra ut ditt boende, särskilt under högsäsongerna. Du kommer sannolikt se avkastningen på investeringen snabbare än du tror.

Oavsett om du själv njuter av din semester i sommarstugan eller om du hyr ut den till andra, kan det vara bra att tänka på vad du och dina gäster bör få ut av semestern. Bor du till vardags i en större stad kan det vara skönt att ha en stuga på en lantlig plats. I Skåne hittar du många sådana ställen. Även turister tycker om tystare och lugnare ställen. Turister från Holland och Tyskland, är ofta vana vid platser där det är överbefolkat med människor, bilar och hus. Att då få komma till en lantlig plats i Skåne och Sverige blir som karma för själen, men utan att dra ner på komfort och standard.

Budgetvänligt med egen stuga

Om du äger ditt eget semesterboende blir det ett ekonomiskt sätt att ha flera semestrar under året och ge semestrarna en lyxigare touch. De flesta brukar sträcka sig till att ha en inplanerad semester per år, men med ett eget boende kan du istället ha flera semestrar per år. I själva verket är det ju så att ju mer du använder ditt semesterhus eller ju mer du hyr ut det till andra, desto mer ekonomiskt blir det.

Köper du din egen semesterbostad brukar kostnaderna för material som används i boendet och deras design vara lägre, vilket vanligtvis betyder att reparationerna är lägre och ofta mindre frekventa än i andra typer av boende. Det betyder att du får ut mer av din investering på sikt och det dessutom skapas mindre stress än om du skulle köpa en fastighet med dyrare underhåll.

Har du bestämt dig för att investera i ett semesterboende i Skåne kan det vara bra att åka dit och kolla vilket läge som känns bäst för dig. Har du tänkt att använda din bostad som inkomstkälla och hyra ut till turister, bör du även ta med andra aspekter i beräkningen. Kontrollera hur populärt området är, vilka aktiviteter som finns i närheten och om det är nära till shopping och restauranger. För att locka så många som möjligt är det bästa att hitta något som har en bit av allt. Kanske verkar det omöjligt, men ha tålamod och ta den tid du behöver. Eftersom ditt semesterboende är en stor investering är det viktigt att det känns som det rätta valet och stället, som du längtar till att besöka gång på gång!