Romantiska resor som får kärleken att blomstra

Drömmer du om en hel smekmånad eller kanske bara en mysig weekend i romantikens tecken med någon du tycker om? Här kan du läsa om vilka romantiska resmål som är hetast just nu!

Romantik i Karibiens smaragdgröna vatten

Karibien är ett självklart resmål för äkta romantiker. Och det finns många spännande alternativ när det kommer till just de karibiska öarna!

Aruba är en riktig paradisdröm med storslagna kritvita stränder.  Det kan låta dyrt med en Karibienresa men numera erbjuder flera charterbolag resepaket med flyg och boende i dubbelrum för strax över 40,000 kronor.

På Aruba finns det mycket att upptäcka även bortom de sagolika stränderna med dess vajande palmer. Nationalparken Arikok täcker en hel femtedel av ön och är hem till fantastiska exotiska djur, vackra landskap, enastående klippformationer och djupa grottor.

Ett bra tips är att hyra en bil och ta sig runt ön på egen hand. Längst upp i norr finns fyren California Lighthouse som bjuder på en mäktig utsikt över Aruba och dess omgärdande vatten. Parkera bilen och ta en ljuvlig båttur under en stjärnspäckad natthimmel, eller njut av en underbar middag på stranden. På Aruba är det romantiken som styr resan!

Flyg från Arlanda till Aruba tar ca 11 timmar. Det går bra att åka året om och vattnet håller sig runt 25 grader oavsett årstid.

Romantik på den italienska kusten

Italien är utan tvekan ett romantikens land och byarna längs Cinque Terre regionen är det ideala stället att låta romantiken spira. Byarna som klamrar sig fast längs taggiga klippor består av söta små hus med vandringsleder som tar er mot ljuvliga vinodlingar och djupa dalar. Mellan byarna Romaggioer och Manarola kan ni vandra längs Via dell’Amore, eller kärleksstigen, som är en kustnära vandringsled.

Direktflyg går från Arlanda och Köpenhamn till Milano. Därifrån går det flera tåg om dagen till Cinque Terre. Resan tar ca 3 timmar.

Lyx och romantik på Maldiverna

Satsa på romantisk öluffning och åk till Maldiverna! Baros Maldives röstades förra året fram till världens mest romantiska resort. En vecka på Maldiverna med helpension kostar lite över 50,000 kronor med start i december så det här är ett guldtillfälle att överraska älskningen med en riktigt lyxig julsemester!

Maldiverna är ett örike med tusentals öar och skär omgärdade av kritvita stränder och smaragdgröna lagunor. Här finns möjligheter till både snorkling och spa.

Ett flertal charterbolag arrangerar paketresor till Maldiverna, däribland Ving, Apollo och Fritidsresor/TUI från ca 25,000 kronor inklusive flyg och boende. Turkish Airlines och Emirates flyger från Arlanda till huvudstaden Malé för strax under 7000 kronor. Det här är ett året-runt resmål men bästa tiden att resa är ändå januari-april.

Romantik i nordiska farvatten

Varför inte åka på en romantisk kryssning i närliggande farvatten? Det finns mycket att välja bland då flera rederier på senaste tiden har börjat erbjuda lyxkryssningar med mycket romantik och nöje ombord. Ta reda på vilka prisvärda paket som erbjuds. Ofta ingår både hytt, frukost och trerättersmiddag i priset! En tredagarskryssning kan kosta runt 1200 kr per person.

Romantik i Medelhavet

Vill du åka lite längre bort är Medelhavet ett solklart alternativ. Mäktiga Royal Caribbean är ett av de rederier som dominerar Medelhavskusten. Kryssningsfartygen seglar från flera olika hamnar i söder med romantiska resrutter som inkluderar både Venedig, Aten och Mykonos. Fartygen är stora och det andas mycket lyx och flärd ombord.

Res tryggt och säkert

Förgyll er romantiska resa med tryggt och säkert sex. Hitta det bästa skyddet för dig och din älskade till marknadens mest konkurrenskraftiga priser här .