Studenten och tiden efter

Att ta studenten är en av de största livshändelser vi har, precis som när vi föds eller gifter oss. Det är just under denna period som vi går från våra barnår mot ett vuxenliv.

Efter många år i skolan och i dess trygga ramar så är det dags att börja prova vingarna. Det är också en period när de flesta väljer att flytta hemifrån och skaffa sig ett nytt självständigt liv.

Studentskivan bjuder på fest och glädje och i förbindelse med att springa ut på skolgården, tar vi på oss våra studentmössor som en symbol för den tid som vi klarat under skolåren, och med hopp och glädje om vad som komma skall.

Studentmössan är kanske den viktigaste delen av din outfit och den bärs helst med stolhet. CL Seifert står för tradition och nyskapande studentmössor. Här kan du designa din egna mössa.

Föreställ dig en studentmössa med ditt namn och skolans namn i brodyr. Med alla dina klasskompisars hälsningar inne i mössan kommer den att vara ett fint minne när du i framtiden plockar fram den igen. Vem vet kanske inför ett tioårs jubileum?

Sabbatsår efter studenten

Efter studenten står alla möjligheter runt hörnet. Några väljer att plugga vidare på universitetet eller att börja jobba och tjäna egna pengar. Andra väljer att ta ett sabbatsår och ge sig ut och resa.

Med STS språkresor kan du packa din backpack och ge dig av till när och fjärran. Det bästa med att resa är såklart alla de erfarenheter som du samlar på dig men även de människor som du träffar. Kanske du träffar nya vänner för livet. Eller skapar kontakter som du längre fram kan använda i ditt nätverk när du skall skaffa arbete.

Andra kanske behöver tid till att hitta sig själva och ta reda på vad som känns viktigt. Oavsett din anledning så kan vi garantera att dessa upplevelser enbart kan berika din fortsatta väg mot framtiden. Känslan av att ge sig iväg på sitt första stora äventyr kan vara både överväldigande och otroligt spännande. Att ge sig ut och resa är inte bara ett nöje det är också ett sätt att skaffar sig viktiga erfarenheter inför framtiden. En annan sidoupplevelse är nog också den där känslan av att klara dig själv som kan upplevas otroligt häftig.

Framtidsplaner

Var ser du dig själv om tio år? Kommer du arbeta på en större firma, vara förälder, eller forska i ett udda ämne? Det finns så många vägar och möjligheter att ta och ibland är resan dit mer intressant än själva målet.

Försök att samla på dig många olika erfarenheter men samtidigt med ett mål i sikte. Målet kan ändra sig och några gånger blir vi förvirrade och behöver tid att tänka. Vet du redan nu vad du vill i framtiden, ta vara på de drömmar, och se till att prova dig fram tills du känner du är på rätt spår.

Vem vet kanske du sitter med drömjobbet och drömhuset när du och dina gamla gymnasiekompisar möts på återträffen.